Adományszámla

Moldován László
MagNet: 16200223-10049972
IBAN: HU47 1620 0223 1004 9972 0000 0000
SWIFT: HBWEHUHB

Paypal: [email protected]


Elszámolás

Mivel közérdekű munkát végzünk és közadakozásból működünk, a forrásainkat közpénznek tekintjük, amelyek felhasználását átlátható módon végezzük. 

A bírságokra szánt adományok gyűjtésére szolgáló számla (2016. JÚLIUS 7. ELŐTTI ÜGYEKRE!):

A Ligetvédők eredeti adománygyűjtő számlája, ide folyt be a Zene Kertje című rendezvénysorozatunk élő közvetítésekor indított PayPal adományfiók első utalása is.
A 2016. július 6-i események hatására úgy döntöttünk, hogy a 2016. július 7-ig elkövetett cselekmények miatti bírságokra szánt adományokat az alábbi számlára gyűjtjük, az egyéb adományoknak külön számlát nyitunk (lásd fent).
Kérünk, erre a számlára csak akkor utalj, ha 2016. július 7-ig elkövetett cselekmények miatt bírsággal sújtott ligetvédőket szeretnéd támogatni!

Horváth Erika Nóra számlája
Számlatörténet
Ehhez a számlához tartozó kifizetett 1 db számla (sátor) az alábbi linken érhető el. Plenáris által megszavazva, a nem bírságokra érkezett adományokból lett vásárolva, a vásárlónak át lett utalva a sátor összege.
Kiadások számlái

2016-07-18-án a Plenáris azt a döntést hozta, hogy a számlára 2016-07-07. után érkezett adományokat – amennyiben a közleményben másképp nem rendelkeztek az adományozók – a Ligetvédők aktivistáinak szabálysértési költségére különíti el. Érkezett egy felajánlás egy új adománygyűjtő számla létrehozására egyéb adományok gyűjtésére, így párhuzamosan az eredeti számlán tovább tud működni a bírságra történő adománygyűjtés.

Azok az átutalások, melyeknek a közleményében meghatározzák az adományozók, hogy a pénzt nem kizárólag bírságra költhetik el, a 2016-07-18-i plenáris úgy határozott, hogy egyéb költségekre fordítják. Az infrastrukturális vagy kommunikációs költségeket minden esetben számlával igazoljuk.

Abban az esetben ha idő közben a hatóság eltörli a pénzbírságokat vagy az összes igényelt bírság kifizetése után marad pénz a számlán, az adományok elszámolásával kapcsolatban az adományozók az alábbi opciók közül választhatnak:

  • az adományszámlára érkezett pénzt a Ligetvédő mozgalom technikai eszközökre fordítja (hangosítás, napelem, kamerák stb.)
  • az adományszámlára érkezett pénzt a Ligetvédő mozgalom kommunikációs célokra fordítja (szórólapok, plakátok, molinók stb.)
  • amennyiben a bírságokat eltörölnék, az adományszámlára érkezett pénzt a Ligetvédők visszautalják az adományozók bankszámlájára vagy a megmaradó összeget arányosan visszautalják.

Az adományozókat kérjük, hogy a [email protected] címre írják meg, hogy melyik opciót támogatják. A beazonosításhoz kérjük adják meg nevüket és számlaszámukat.

Továbbá várjuk azon aktivisták jelentkezését a [email protected] címen, akik még nem jelezték felénk, hogy szabálysértési eljárás indult ellenük.